tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Isku iskee toisen kerran!

Iskun toinen nettinumero ehtii läjäyttää lukijoita päähän juuri ennen joulua, mutta kovin jouluisesta meiningistä ei voi puhua, sen verran karua kamaa kirjoittajat vyöryttävät.

Vuoden 2010 kakkosnumeroon tulikin jännästi pieniä teemoja. Harry Shannon ja Tomi Jänkälä tarjoilevat ensimmäisen, mutta hys-hys, aiheesta ei sen enempää ettei pilata hyviä tarinoita. Toinen teema liippaa läheltä parisuhteita ja epäonnista seksiä: näistä kirjoittavat Tuomas Saloranta (no, ei Tuomas oikeastaan käsittele parisuhteita), S. J. Hintsala ja Iisa af Ursin. Salorannan ja Hintsalan jutut ovat K18, sen verran hilpeätä menoa niissä on. Perhe-elämän ihanuuksia löytyy myös veteraani Morris Hershmanin novellista "Osallistuva vaimo" - niin, ja miksei myös Rob Kantnerin "Kärpänen lensi ohi". Kummatkin tarinat on aiemmin julkaistu suomeksi eri yhteyksissä ja ovat hyvä esimerkki siitä, että kiinnostavia tarinoita on ilmestynyt erilaisissa lukemistoissa vielä 1980-luvullakin.

Muista myös Iskun edellinen, kehuttu numero! Seuraavan kerran Isku tulee ensi keväänä. Tai no, todennäköisemmin juhannusaattona kuuden aikaan illalla, jos vanhat merkit paikkansa pitävät. Stay tuned!