lauantaina, heinäkuuta 22, 2006

Isku # 5:n sisältöä

Ensi syksyn Iskun sisältö on hahmottumassa. Alla oleva lista on vielä muutoksille altis, mutta osa novelleista on mukana, tuli mitä tuli.

J.A. Konrath: Whelp Wanted (uuden trillerikirjailijan humoristinen yksityisetsiväjuttu)
Duane Swierczynski: State Trooper ja Eggtimer (keikkakuskikuvaus The Wheelmanilla dekkarifanit innostaneen jenkkikirjailijan kaksi superlyhyttä juttua)
James Reasoner: Everybody Lies (legendaarisen pokkarikirjailijan lyhäri, taidokas sivun juttu)
Teemu Paarlahti: Kolme sanaa (karu vankilapappikuvaus)
Petri Hirvonen: Jazztyttö (raju 30-luvun gangsterijuttu)
Juri Nummelin: Joe Novak ja änkyttävän naapurin tapaus

Jos onnistuu, vuosikertatarinana on Reino Helismaan upean nihilistinen gangsterikuvaus "Ilmiantajan täytyy kuolla" Isku-lehdestä vuodelta 1940. Muitakin uusia kotimaisia novelleja mahdollisesti tulossa. Käännösehdokkaana on vielä Bill Criderin "Evening with Carl".

Tulevissa Iskun numeroissa nähdään mm. Harri István Mäen ja Antti Tuomaisen (Tappaja, toivoakseni) novelleja. Vuosikertatarinana saadaan ensi keväänä Seppo Jokisen vuonna 1994 hervantalaisessa Kiven Aika -lehdessä ilmestynyt "Rotantappokengät".

Ensi syksynä ilmestyy myös Seikkailukertomuksia-niminen lehti. Siihen on tulossa ainakin seuraavat tekstit:

Petri Salin: Sveaborg
Harri Erkki: Katin kultaa
Piia Tirronen: Haudasta hautaan
Hugh B. Cave: Kaksi oli jäljellä (vuodelta 1942)

Käännösjuttuina tulee Molly Brownin "The Padder's Lesson", joka on maantierosvotarina 1600-luvulta, ja Stanley J. Weymanin "The King's Stratagem", pieni historiallinen klassikko 1800-luvun lopulta. Vuosikertarinana on Heikki Jylhän (Delawaren pojat, runoja) "Lähellä Bombayta". Toinenkin vuosikertarina mahdollisesti tulossa, mutta siitä myöhemmin.